Moč povratnih povezav – ali zakaj potrebujem backlinke?

grajenje povratnih povezav

Povratne povezave, imenovane tudi backlinki, so ključne za uvrstitev spletnih strani v spletnih iskalnikih, saj povečujejo spletno prisotnost in avtoriteto vaše strani.

Ko druga spletna stran vključi povezavo na vašo stran, to pomeni, da se sklicujejo na vašo vsebino in jo priporočajo svojim uporabnikom. Spletni iskalniki, kot je Google, takšne informacije nadvse cenijo in vaši domeni dodajo nekaj kredibilnosti. Sčasoma se na podlagi teh rezultatov vaša stran znajde pri vrhu zadetkov na določeno iskanje.

Na katero ključno besedo bo vsebina optimizirana, je odvisno od vas. Prav zato pred pričetkom dobro razmislite o svojih ciljih in kaj bi radi dosegli. Pomembno je, da so povratne povezave (backlinki) iz kakovostnih virov, saj kakovostna povezava iz virov z visokim avtoritetnim rangom izboljša vašo uvrstitev v spletnih iskalnikih. Poleg tega je treba upoštevati raznolikost virov povezav, saj preveč povezav iz istega vira lahko povzroči sum pri spletnih iskalnikih.

Skupaj z nami do TOP pozicij!

Najboljši način za pridobivanje kakovostnih povratnih povezav je ustvarjanje izvirne in privlačne vsebine, ki jo bodo drugi želeli deliti in sklicevati nanjo. To vključuje gostovanje gostujočih blogov, izmenjavo povezav z drugimi spletnimi stranmi v vaši niši, uporabo družbenih omrežij in registracijo v spletnih direktorijih. Pomembno je tudi, da izberete ključne besede, ki se nanašajo na vašo vsebino in jih uporabljate v svoji strategiji povezav.

To bo pomagalo spletnim iskalnikom razumeti, kaj je vaša stran in kakšno vrednost prinaša uporabnikom. Bistvo iskalnikov je, da svojim uporabnikom predstavijo najboljše možne rezultate glede na njihovo iskanje. In to je vsa znanost zadaj za velikimi umetnimi možgani. Ne denar ali kakšna magija, zgolj biti najboljše orodje na svojem področju.

Sodelujemo z lastniki več deset in celo sto uglednimi spletnimi stranmi in blogi, med katerimi ni težko najti nekaj ustreznih za vašo nišo. Kontaktirajte nas za več informacij!

Ne pretiravajte v nobenem pogledu

Čeprav so povratne povezave z zunanjih spletnih mest praktično nujne, pa je treba opozoriti, da preveč povezav, ki vodijo na vašo stran, brez smisla in iz virov slabše kakovosti, lahko škodujejo vaši uvrstitvi v spletnih iskalnikih. Zato je pomembno, da svojo strategijo povezav oblikujete na razumen način, ki bo izboljšal vašo spletno prisotnost in avtoriteto, hkrati pa bo zagotovil dolgoročno trajnost vaše uvrstitve v spletnih iskalnikih.

Pred pričetkom sodelovanja na naši strani vedno pripravimo ustrezno strategijo, svetujemo in aktivno sodelujemo pri postavitvi projekta. Dolgoletne izkušnje so na naši strani, zato lahko speljemo projekt od začetka do konca, torej tudi napišemo kakovostne članke za vaš blog ali v namen gostujoče objave.