Prednosti pisanja e-knjige

pisanje_e-knjige

Pisanje e-knjige je lahko odličen način, da razširite svoj doseg strank ali bralcev, povečate svoje občinstvo in celo zaslužite nekaj denarja.

Pomaga vam lahko, da vas opazijo v poslovnem svetu, kjer si ustvarite ime in pridobite priznanje strokovnjakov iz panoge. Poleg tega je danes pisanje e-knjige lažje kot kdaj koli prej. S tehnološkim napredkom, e-bralniki in platformami za digitalno založništvo, lahko hitro in enostavno ustvarite in tržite svojo e-knjigo. V resnici jo lahko prodajate tudi preko spletnih velikanov, kakršen je Amazon!

Zakaj napisati e-knjigo?

branje e-knjigePisanje e-knjige ima v primerjavi s tradicionalnimi knjigami ali članki več prednosti. Prvič, običajno so krajše od knjig ali celo člankov, vendar še vedno zagotavljajo vse informacije, ki jih nekdo v danem trenutku potrebuje.

Poleg tega je izdelava e-knjige, v primerjavi s tradicionalnimi načini tiskanja, stroškovno veliko bolj učinkovita, saj ne zahteva visokih stroškov tiskanja ali prostora za shranjevanje.

Drugič, elektronsko knjigo je mogoče hitro deliti prek spleta in tako zlahka doseči večjo bazo potencialnih bralcev. Nenazadnje, e-knjige lahko prinašajo tudi solidne prihodke, če se jih odločite prodajati na različnih digitalnih platformah, s pomočjo trženjskih kampanj ali oglaševalskih mrež.

Seveda pa bo pri tem ključno vlogo odigralo nekaj različnih faktorjev, kot so: jezik v katerem bo napisana, tematika (krog bralcev) in tudi dejstvo, kje se jo boste odločili prodajati in kako jo boste promovirali.

Kako ustvariti elektronsko knjigo?

Ustvarjanje e-knjige je pravzaprav precej preprosto, če seveda veste, kaj počnete! Najprej boste morali izdelati načrt za svojo e-knjigo, tako da se odločite o vsebini, ki bo vključena vanjo, in o strukturi, v kateri naj bo napisana. Nato sledita pisanje in urejanje – tu boste oživili svoje zamisli s pisanjem v jasnem in privlačnem slogu, ki bo takoj pritegnil pozornost bralcev.

Po končanem pisanju morate besedilo večkrat popraviti, preden preidete na oblikovanje rokopisa, da bo ob digitalni objavi videti profesionalno. Čeprav morda menimo, da znamo sami, pa je mnogo bolje in bolj zanesljivo, če knjigo pregleda lektor. V primeru, da gre za leposlovno knjigo, si omislite tudi urednika. Presenečeni boste nad številom sprememb in dejstvom, kako lepše bo potem brati besedilo.

kindle e-bookPotem je čas za objavo! Uporabite lahko eno od številnih digitalnih založniških platform, ki so danes na voljo, ali pa knjigo distribuirate prek digitalnih prodajaln, kot sta Amazon Kindle Store ali iBooks Store. V omenjenih prodajalnah imate na voljo tudi vsa potrebna orodja, da knjigo “postavite” in jo oblikujete.

In ne pozabite nečesa pomembnega. Čeprav gre za e-knjigo, pa tudi ta potrebuje posebno ISBN kodo, ki jo lahko brezplačno pridobite na NUK (povezava na obrazec). E-knjigo ponudite tudi knjižnicam! Več, kot bo možnosti za bralce, bolj prepoznavni boste postali.

E-knjigo lahko izdelate tudi povsem sami, in sicer s pomočjo številnih, brezplačnih orodij na spletu. Nekatera so bolj, druga manj enostavna, a želeli si boste, da bo vaša e-knjiga na voljo vsaj v treh različnih datotekah;

  • PDF,
  • epub in
  • mobi.

Ste se odločili napisati e-knjigo?

Pisanje e-knjige je odličen način za podjetnike in podjetja, da povečajo svojo prisotnost na spletu in hkrati zaslužijo denar! Ne glede na to, ali želite deliti nasvete s potencialnimi strankami ali preprosto deliti svoje znanje z drugimi po svetu, so e-knjige odličen način za oboje. V primerjavi s tradicionalnimi knjigami je njihova izdaja mnogo cenejša, ljudje po vsem svetu pa lahko do njih hitro dostopajo. Ob domišljenem trženju imajo velik potencial in možnosti za zaslužek. Ste vedeli, da lahko v e-knjigo vnesete tudi spletne povezave do svoje strani, bloga, ali morda do socialnih omrežij?

Zakaj torej ne bi poskusili še danes? Kdo ve, kam vas bo vaša e-knjiga pripeljala!

E-knjigo vam lahko uredimo in postavimo tudi v naši agenciji! Na ta način boste poceni prišli do zares vrhunskega izdelka, ki vam bo v ponos. Pišite nam!